Xiaomi отчете 27% ръст на печалбата

Китайският производител на смартфони Xiaomi Corp отчете по-добри от очакваните тримесечни приходи, отчасти заради стабилния ръст на продажбите на чуждестранните ѝ пазари, информира Ройтерс.

Резултатите показват, че отвъдморската експанзия на Xiaomi и фокусирането върху пазари като Индия и Европа се отплаща, тъй като пазарът на смартфони в Китай, който е най-големият в света, се забавя.

Приходите на Xiaomi са нараснали с 27% през тримесечието спрямо година по-рано – до 43,8 млрд. юана (6,3 млрд. долара), надвишавайки средната прогноза на анализаторите от 42,109 млрд. юана.

Xiaomi получава по-голямата част от приходите си от продажба на мобилни телефони, но също така печели пари от продажбата на онлайн реклами потребителски хардуер – подход, който се описва като бизнес модел „триатлон“, включен в Хонконг през 2018 година.

Печалбата за първото тримесечие нарасна до 2.1 млрд. юана спрямо 1.7 млрд. година по-рано.

Според данни на Counterpoint Research, общият пазар на смартфони в Китай се е свил с 7% на годишна база през първото тримесечие на 2019 година. Делът на Xiaomi на вътрешния пазар за смартфони се е свил с 21% през този период, показва същото проучване, докато конкурентите Oppo, Vivo и Huawei отбелязват печалби.

От Xiaomi се опитват да компенсират забавянето на растежа чрез агресивно разширяване в чужбина. Компанията остава водещ доставчик на телефони в Индия като компанията постоянно набира скорост в Европа, след като започна работа на континента през 2018 г. Също така Xiaomi се опита да повиши цената на своите флагман устройства, докато по-евтините модели прехвърлиха към други подбрандове.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *