Смъртта на Adan Canto и последствията от нея в „The Cleaning Lady“

Снимка: FOX

Сезон трети на драматичния сериал на Fox „The Cleaning Lady“ започна с шокираща новина за внезапната смърт на главния актьор Адан Канто. Неговият герой Арман, партньорът на Тони де ла Роса в престъпните й начинания, изчезва при обстоятелства, които първоначално карат Тони и съпругата на Арман, Надя, да вярват, че той е бил отвлечен. Създателят и съизпълнителен продуцент на шоуто, Миранда Кук, и нейният колега изпълнителен продуцент Жанин Реншоу обсъждат как загубата на Канто повлия на разказа и героя на Арман в сезона.

Здравословни проблеми и неочаквани обрати

Преди смъртта си Канто страда от здравословни проблеми, които му попречиха да започне работа по третия сезон в края на 2021 г. Шоурънърите решиха да извадят героя на Арман от историята, надявайки се, че той ще се върне по-късно. Трагичната смърт на Канто на 8 януари 2022 г., на 42-годишна възраст, след битка с рак на апендикса, дойде като пълен шок за актьорския състав и екипа.

„Всички бяхме съсипани от загубата на Адан и наистина се постарахме да изградим сезона около възможността да го върнем“, казва Кук. „Когато разбрахме, че това няма да е възможно, трябваше бързо да променим курса и да намерим начин да почетем паметта му и героя, който изигра.“

Разкриване на миналото на Арман

Създателите на шоуто планираха да проучат миналото на Арман и неговото семейство през третия сезон, преди да научат за здравословните проблеми на Канто. След като стана ясно, че той няма да се върне, те решиха да използват тази възможност, за да задълбочат историята на героя чрез гледните точки на Тони и Надя.

„Решихме да продължим с историята около семейството на Арман, защото смятахме, че това все още може да осигури интересна динамика и развитие на характера за Тони и Надя“, обяснява Реншоу. „Искахме да покажем на публиката различна страна на Арман чрез хората, които го познаваха най-добре.“

Въздействие върху героите и сюжета

Изчезването на Арман оставя Тони и Надя да се справят със собствените си страхове и несигурност, докато се опитват да разкрият истината за него. Това събитие е катализатор за поредица от опасни срещи и морални дилеми, които ще оформят останалата част от сезона.

„Изчезването на Арман принуждава Тони и Надя да се изправят срещу реалността на живота си и опасностите, които идват с него“, отбелязва Кук. „Това събитие служи като катализатор за тяхното пътуване през сезона и ни позволява да изследваме темите за лоялност, оцеляване и саможертва.“

Докато Тони и Надя се ориентират в опасния свят, в който живеят, наследството на Арман ще остане дълбоко втъкано в техните истории. Чрез смелия и емоционален отговор на създателите на шоуто на неочакваната загуба на Канто, „The Cleaning Lady“ ще отдаде почит на паметта на своя обичан актьор, като същевременно ще продължи да предоставя завладяващи и провокиращи мисли разкази.