Siri обърка химните на Естония и Латвия с този на СССР

siri

Гласовият асистент Siri на американската компания Apple допусна поредна грешка, която този път оскърби гражданите на балтийските държави. Оказва се, че при зададена команда за изпълнение на химна на Естония и Литва, Siri изпълнява този на СССР.

Балтийските държави получиха независимост от СССР преди почти 30 години, обаче, както отбелязва шеговито The Times, изглежда, че тази новина не е достигнала до всички.

„Здравей, Siri, кажи на Apple, че когато те попитат за националния химн на най-развитата държава по отношение на цифровите технологии, пускаш химна на тоталитарна държава, която престана да съществува преди 28 години, когато най-добрият ви продукт беше Macintosh Classic II“, написа бившият президент на Естония Тоомас Хендрик Илвес на страницата си в социалната мрежа „Туитър“.

Според изданието проблемът е причинен от грешка във взаимодействието на Siri с музикалната услуга Spotify. Така преди три години потребителите, задали търсене за „националния химн на България“, чуваха популярния хит Despacito.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *