Ryanair вече ще се казва BUZZ

buzz

Ryanair е в процес на преименуване на полския си филиал, който ще обслужва и линиите от и за България. Така много скоро пътуващите ще започнат да виждат самолети, брандирани като BUZZ и жълто-черната пчела, вместо сегашната жълта арфа на син фон.

Ребрандираните самолети ще обслужват и българските пътници, тъй като базата в София преминава под управлението на поделението на групата в Полша.

Още миналата година Ryanair Sun (полското дружество) обяви, че ще промени името си и ще се преименува на Buzz през есента на 2019 г., оперирайки със сертификат за полски въздушен оператор (AOC).

Най-голямата европейска бюджетна авиокомпания Ryanair е изправена пред силна конкуренция в Източна Европа, особено заради Wizz Air. Според анализатори за ирландците именно ребрандингът ще е „тайното оръжие“ на компанията.

Марката Buzz не е изцяло нова. През 1999 г. KLM UK основава компания с това име, която изпълнява нискотарифни полети от лондонското летище „Станстед“ с Boeing 737-300s и British Aerospace 146. Ryanair пое компанията през 2003 г. и я затвори година по-късно.

Завръщането на Buzz е част от промяната на стратегията на Ryanair да лети под различни идентичности отсега нататък.

Например, ирландската бюджетна компания вече има марката Laudamotion в Австрия, а малтийското дъщерно дружество е преименувано на Malta Air (да не се бърка с Air Malta).

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *