Премиера на сезон 5 на „Фарго“ по AMC на 26 февруари

AMC ще зарадва феновете на многократно награждавания криминален сериал “Фарго” с дългоочаквана премиера, тъй като популярният сериал се завръща по AMC на 26 февруари в 23.45 ч. с пети сезон с участието на звездата Джон Хам.

Действието в сезон 5 на „Фарго“ се развива в Минесота и Северна Дакота през 2019 г.

След като неочаквана поредица от събития поставя Дороти „Дот“ Лайън в затруднено положение с властите, тази на пръв поглед типична домакиня от Средния запад внезапно е потопена обратно в живота, който е смятала, че е оставила зад гърба си…

Шерифът от Северна Дакота Рой Тилман издирва Дот дълго време. Собственик на ранчо, проповедник и конституционен служител на закона, Рой вярва, че той е законът и следователно е над закона.

На негова страна е синът му – лоялен, но безпомощен, който отчаяно иска да се докаже пред авторитетния си баща. Но тъй като положението при него е безнадеждно, в преследването на Дот, Рой привлича Оле Мънч – скитник с мистериозен произход.

След като най-дълбоките й тайни са на път да излязат на бял свят, Дот се опитва да защити семейството си от своето минало, но нейният любящ и добронамерен съпруг Уейн продължава да тича за помощ при майка си – Лорейн Лайън.

Тя е изпълнителен директор на най-голямата агенция за събиране на дългове в страната (наричат я „Кралицата на дълговете“), не е доволна от избора на сина си за съпруга и не пропуска случай да изрази неодобрение към снаха си.

Въпреки това, когато необичайното поведение на Дот привлича вниманието на полицаите от управлението в Минесота – Индира Олмстед, и в Северна Дакота – Уит Фар, Лорейн инструктира своя вътрешен юрисконсулт и основен съветник, Даниш Грейвс, да помогне на нейната снаха. Самата Дот обаче притежава удивителни способности за оцеляване. Дори и притисната до стената, тя е готова да докаже защо никой не трябва да предизвиква една майка Лайън…

Освен Джон Хам („Момчетата от Медисън авеню“) в ролята на Рой Тилман и Джуно Темпъл в ролята на Дот, Дженифър Джейсън Лий също участва в сезон 5 на „Фарго“, водейки впечатляващ актьорски състав от редовни участници в многократно награждавания криминален сериал, сред които са Джо Киъри, Сам Спруел, Рича Мурджани, Ламорн Морис, Дейв Фоли и др.

Носителят на награди „Пийбоди“ и „Еми“ изпълнителен продуцент Ноа Хоули (шоурънър, сценарист и режисьор) и неговата продуцентска компания „26 Keys“ ръководят творческия екип на сезон 5 на „Фарго“. Уорън Литълфийлд и неговата продуцентска компания „The Littlefield Company“ също са изпълнителни продуценти заедно със Стив Старк, Ким Тод и Джоел и Итън Коен. Сезон 5 на „Фарго“ е продуциран от MGM Television и FX Productions, като MGM Television служи като водещо студио, а Amazon и MGM Studios Distribution отговарят за международното разпространение на сериала.