NOVA вече и в Google Новини

В световен мащаб Google има сключени договори за News Showcase с над 2500 издания.

В България стартира новата програма за лицензиране на новини – Google News Showcase. Сред подбраните от световния гигант медии, на които може да имате доверие, е и NOVA. Нашият панел може да намерите ТУК. Абонирайте се за него, за следите най-актуалните новини от всички сфери на живота у нас и по света. Редакторите в nova.bg ще избират за вас водещите теми от деня.

Достъпът до новата функционалност е лесен и бърз – панелът е първият линк, който се появява на екрана ви, когато напишете „Google Новини” в търсачката. Всяка новина, която виждате там, води към пълната статия на сайта, на който е публикувана.

Панелите се разпространяват в Google News за Android, iOS и в мрежата, както и в Discover за iOS и Android.

Материалите са класирани въз основа на тяхното качество, оригиналност и актуалност на съдържанието, а където е разрешено – въз основа на настройките, предишната ви активност и покупки в Google News, както и активността ви в други продукти на Google. Компанията може да има лицензионно споразумение с някои от издателите, но това не влияе върху класирането на резултатите, подчертават от Google News Showcase.

Издателите могат да изберат да добавят функция, при която Google плаща за достъпа на читателите до ограничено количество от тяхното платено съдържание. Това дава на потребителите достъп до повече статии на дадено издание, отколкото биха могли да видят иначе, като ги насърчава да научат повече за изданието и евентуално – да се абонират.

В световен мащаб Google има сключени договори за News Showcase с над 2500 издания. Продуктът функционира в 24 държави, сред които САЩ, Франция, Испания, Полша, Словакия, Германия, Ирландия, Португалия, Обединеното кралство, Италия, Австрия, Румъния и Словения.