„Юнайтед Груп“, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа и собственик на VIVACOM у нас обяви окончателното придобиването на „Нова Броудкастинг Груп“.

„Нова“ е най-голямата мултимедийна платформа на българския пазар, вклучваща 10 телевизионни канала, включително националната НОВА ТВ, и най-голямата онлайн платформа в България – „Нетинфо“, която достига средно до 80% от българското население всеки месец. Тя също така управлява четири радио станции.

Като част от „Юнайтед груп“ дейностите на „Нова Броудкастинг груп“ ще бъдат управлявани от бившия изпълнителен директор на RTL, Дирк Геркенс, който има повече от 25 години опит в сферата на телевизията, съобщи новият собственик на NOVA.

“Посрещаме с радост посрещаме „Нова“ и нейните служители в семейството на „Юнайтед Груп“. България е привлекателен пазар за нас и като част от „Юнайтед Груп“ „Нова Броудкастинг Груп“ ще продължи да надгражда силните си страни.“, коментира по повод финализирането на сделката главният изпълнителен директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг. Сред първите планове на новия собственик е да увеличи инвестиците си в локално съдържание, "което да удовлетвори нашите клиенти.“, става ясно още от изявлението на Боклаг.

Медийното подразделение на „Юнайтед Груп“, „Юнайтед Медиа“, всяка година произвежда повече от 20,000 часа оригинално съдържание и излъчва повече от 30 канала, които са на разположение за наземни, кабелни, DTH, OTT и IPTV платформи.

Етикети:

Снимка:

Рубрика:

Прочети още