„непознатиТЕ“ почитат Татяна Лолова – тази неделя от 11:00 ч. по bTV

Филмът „Смехът на една актриса“ е посветен на 90-годишнината ѝ.

На 10 февруари една от най-обичаните български актриси Татяна Лолова щеше да навърши 90 години. В последния епизод от 15-ия сезон на документалната поредица „непознатиТЕ“ тази неделя (28 януари) от 11:00 ч. зрителите на bTV ще видят филма на Георги Тошев и Ема Константинова „Смехът на една актриса“, който запечатва мигове от последните години на голямата актриса.

Така bTV Media Group се включва в Националната програма „Татяна Лолова на 90“, която започва на 10 февруари в София и ще премине през редица градове на България и Европа, за да разкаже за голямата актриса. Една от последните си роли в телевизията Лолова засне в сериала на bTV „Домашен арест“.

Татяна Лолова събира в себе си обичта на няколко поколения българи. Помним я от сцената и екрана. Обичаме я, но дали я познаваме?“, пита Георги Тошев и търси отговор от най-близкото обкръжение на актрисата във филма „Смехът на една актриса“.

Една неочаквана среща с брат ѝ Димо Лолов в Париж ни повежда по маршрути, които Лолова открива преди повече от 30 години. В Париж тя среща и една специална жена, на която се възхищава – оперната звезда Светла Василева.

В нашия филм Татяна Лолова е без грим, равносметки и носталгия по миналото. Пълна с енергия, готова да продължи пътешествието на своя талант“, разказва Тошев, който заедно с оператора Румен Василев и режисьора Ема Константинова документира срещите ѝ.

Филмът проследява живота на голямата актриса на сцената и зад кулисите и разказва за пътя ѝ към голямата сцена и екрана.

Татяна Лолова – жена с много лица – актриса, майка, съпруга, баба, свекърва, приятел, муза… Татяна Лолова на сцената, зад кулисите, но и у дома, сред най-близките – такава, каквато не сме я виждали досега – тази неделя (28 януари) от 11:00 ч. в „непознатиТЕ“ по bTV!