„Наричаха го „Предимно безобиден“ дебютира в HBO Max

Снимка: WBD

Неидентифициран мъж е открит мъртъв във Флорида в палатката си, заобиколен от храна и пари, но не и лична карта. В задънена улица, властите публикуват скица с надеждата някой да го разпознае. Множество туристи се обаждат и твърдят, че са срещнали мъжа. Има само един проблем – той на никого не е споменал името си. Ще отнеме две години, хиляди отдадени интернет детективи и чудо на науката, за да го идентифицират, а след това истинските проблеми ще започнат. Ориентиран към героите с нотки на класически криминален жанр, „Наричаха го „Предимно безобиден“ е филм за намирането на себе си, когато търсим някой друг.
Световната премиера на „Наричаха го „Предимно безобиден“ се състоя на международния филмов фестивал в Хамптънс, а друга забележителна изява бележи на фестивала Miami GEMS. Документалният филм също е едно от осемте заглавия, избрани за първото издание на филмовия фестивал Jackson Hole.
Джейсън Сарланис, президент на ID, TNT, TBS, TruTV и HLN, каза: „Наричаха го „Предимно безобиден“ е завладяваща мистерия около самоличността на неизвестния мъж, открит мъртъв в блатата на Флорида, и легиона от посветени фенове на истинската престъпност, които смятат за своя мисия да разрешат случая. Но междуличностната драма, която избухва сред тези интернет детективи, става също толкова завладяваща, колкото и самата мистерия.
Бях привлечена от тази история поради потенциала ѝ да ни помогне да мислим по-задълбочено за това какво означава да живееш в дигиталната ера.“, споделя режисьорът, изпълнителен продуцент, носителката на Emmy® Патриша Е. Гилеспи. „Надявам се, че сме направили филм, който успява да почете гражданите детективи, които работиха неуморно, за да идентифицират г-н „Предимно безобиден“, като същевременно насърчава публиката да се включи в проблема с неидентифицираните лица.
Документалният филм е продуциран от Anchor Entertainment за ID.
„Наричаха го „Предимно безобиден“ дебютира днес в онлайн стрийминг платформата HBO Max.