Microsoft спира поддръжката на Windows 7

laptop

Microsoft обяви, че прекратява поддръжката на операционната система Windows 7. Последният ден за техническо обслужване на операционната система, която е на повече от 10 години, ще бъде на 14 януари 2020 г., става ясно от съобщение на официалната страница на компанията.

След тази дата потребителите няма да могат актуализират софтуера и следователно ще бъдат изложени на повишен риск от вирусни атаки, предупреждават от компанията.

Прекратяването на поддръжката на Windows 7 вероятно ще предизвика затруднения, „промените не винаги са лесни, но са за добро, така че ще се радваме да ви помогнем със съвети“, посочват още от Microsoft. На първо време, актуализирайте устройствата до Windows 10, препоръчват от компанията.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *