Лудо научно приключение по канал Da Vinci през февруари

Разберете и как да си направите собствен „бластер за топчета“ и люлка, задвижвана от обикновена свещ.

Премиерният шести сезон на предаването „Изследователи: Направи си сам наука“ със Стив Спанглър е лудо научно приключение в дебрите на една смайваща наука, която превръща ежедневните неща в удивителни експерименти – от 10 февруари, всяка събота и неделя в 20.15 ч. по канал Da Vinci! Водещият представя невероятни научни каскади, на които приятелите ви няма да повярват, но са истински!

Стив създава научни играчки, прави трикове и експерименти, които можете да направите с прости неща от кухнята си, където има цяла лаборатория, която само чака са бъде открита. Представете си как режете банани по различен начин или сгъвате сурови яйца и ги слагате в джоба ди! Кухнята се превръща в място за игра за лудия учен – със светещи яйца и епични предизвикателства за улавяне на яйца, спуснати по стълба, без да се счупят. Вижте как Стив хвърля „Ментос“ в сто бутилки с газирано, за да направи безброй гейзери, как пълни чаша с вода и след това кара водата да изчезне, или пък прави огън от прах.

Разберете и как да си направите собствен „бластер за топчета“ и люлка, задвижвана от обикновена свещ. Група четвъртокласници измисля щуротии, а рециклирането на боклуци се превръща в готини научни разработки от типа „Направи си сам“, като например клаксони за мъгла. Стив ще ви покаже как да балансирате монета върху ръба на банкнота, как да направите балон, който няма да се спука дори и на огън, и мистериозна кутийка, която се движи сама…

С PVC проекти, забавни научни играчки, които пренебрегват гравитацията, експерименти с балончета и топки и обикновени неща от железарията и други изненади, пригответе се за взрив от безумно забавно научно изследване с новия шести сезон на „Изследователи: Направи си сам наука“ от 10 февруари, всяка събота и неделя в 20.15 ч. по канал Da Vinci!!