Интернет пътешествие по канал Da Vinci в Деня за безопасен интернет

Канал Da Vinci създава среда, в която семейството може да участва заедно в ученето като приключение.

В тазгодишния Ден за безопасен интернет на 6 февруари канал Da Vinci ще ви представи последователни епизоди на поредицата „Потърси го!“ – образователна програма, номинирана за BAFTA, с която можете да се отправите на пътешествие в интернет света. Сериалът е за позволените и непозволените неща, свързани с интернет безопасността за деца, и обхваща теми от кибертормоз до защита на лична информация, както и много други.

В кратки епизоди героите от поредицата задават всички важни въпроси, докато обикалят из света онлайн, за да помогнат на семействата да научат повече за онлайн безопасността. Какво е интернет по принцип? Как да разпознаваме фалшивите новини? Кога е време да излезем от мрежата? Следвайте Мая, Джак и тяхната баба в ежедневните им приключения в интернет и намерете отговорите на тези и на много други въпроси.

Канал Da Vinci създава среда, в която семейството може да участва заедно в ученето като приключение. С колоритните герои на сериала „Потърси го“ и децата, и родителите им ще се научат по забавен начин как безопасно да си проправят път в интернет, знаейки какво да правят, какво трябва да избягват и кое представлява заплаха и не трябва да бъде правено. С „Потърси го!“ можете да получите най-добрите съвети за разумно, безопасно и любезно общуване в интернет!