Huawei отлага пускането на сгъваемия Мate X за септември

Китайският технологичен гигант Huawei ще отложи пускането на сгъваемия си телефон Mate X за септември, съобщиха медиите в петък.

Компанията първоначално беше насрочила датата за пускане на устройството през юни, но взе решение да го отложи, за да проведе допълнителни тестове.

Говорител на Huawei каза, че компанията се опитва да пусне новото 5G-съвместимо устройство, което вече беше представено през февруари в Барселона на „Световния мобилен конгрес“, в световен мащаб с акцент върху пазарите, които вече са оборудвани с мобилни мрежи от пето поколение. Сгъваемият смартфон Mate X ще се продава за около $ 2600, когато бъде пуснат на пазара.

Новината идва, след като конкурентът на Huawei – южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics имаше проблеми при опита за пускане на пазара на своя сгъваем смартфон Galaxy Fold.

В четвъртък американската телекомуникационна компания AT&T Inc. отмени предварителните поръчки за проблемния сгъваем Galaxy Fold, след като преди време и компанията за продажба на дребно на електроника Best Buy Co. Inc. също взе решение да преустанови всичките предварителни поръчки за този нов смартфон.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *