HBO представя сатира за абсурда в глобалната политика

Copyright: HBO / WBD

The Regime е забавен и провокиращ размисъл поглед към абсурда на съвременната политика.

За тези, които са чели истории за глобалната политика и са открили абсурда за смешен, ако не и трагичен, HBO има шоу за вас.

The Regime, чиято премиера е на 3 март по HBO и HBO Max, е сатирична комедия, която разказва историята на Елена Върнъм (Кейт Уинслет), арогантна, параноична и (спорно) могъща канцлерка на неясно европейско автократично правителство.

Елена е като модерна Мария Антоанета. Тя поддържа себе си и имението си фанатично чисти, докато нейната армия държи поданиците й в подчинение, а опозицията (водена от герой, изигран от Хю Грант) е в затвора.

“За мен комедията и абсурдът на историята се вградиха в света, защото тя е толкова екстремна”, каза създателят на сериала Уил Трейси пред журналисти на пресконференция. “Тя има неограничен достъп до ресурси и неограничена власт, и може да създаде собствена реалност.”

Трейси, който е писал за драмедийната поредица на HBO Succession и е написал сценария за острата социалната сатира The Menu, знае как да работи в този свят.

“Когато някой създаде реалност, която е толкова мощна и опасна, всеки около нея трябва да се преструва, че нейната реалност е реалност”, каза той. “Небето е зелено, а две плюс две е слон.”

The Regime е забавен и провокиращ размисъл поглед към абсурда на съвременната политика. С участието на звезден актьорски състав и остроумен сценарий, сериалът е задължителен за гледане за всеки, който се интересува от света, в който живеем.