Connect with us
flixbus

ПОЛЕЗНО

FlixBus с ръст на превозите в България

В основата на бизнес модела на FlixBus е сътрудничество с местни малки и средни предприятия.

FlixBus с ръст на превозите в България

Над 62 млн. пътници е обслужила германската компания FlixMobility през миналата година по целия свят. Това е 37% ръст спрямо 2018 г.. Все пак оттам отчитат, че ръстът е с 3% по-малък от постигнатия през 2018 г., когато увеличението на годишна база беше 40%.

На българския пазар обаче FlixBus отчита значителен ръст на превозените пътници – 63% през миналата година спрямо 2018 г., сочат още данните на глобалната компания. Освен София FlixBus вече обслужва и други градове на страната, като Велико Търново и Разград, а от 2019 г. – и Пловдив.

FlixBus обяви, че удвоява броя на държавите, достъпни за зелените автобуси от България, като добави нови връзки до Загреб, Любляна и Мюнхен.

В основата на бизнес модела на FlixBus е сътрудничество с местни малки и средни предприятия. През 2019 г. българската компания „Детелина Дрита“ започна да работи съвместно с германския автобусен превозвач.

Технологичните иновации на FlixMobility продължиха чрез добавяне на функции като безхартийна регистрация, резервации от мобилното приложение, проследяване на автобусите в реално време и интеграция на маршрутите в Google Maps.

През 2019 г. FlixBus беше сред първите компании, които започнаха да предлагат плащане на Apple Pay на своите местни потребители.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

359
Confirmed
8
Deaths
17
Recovered

София В момента

Новини от ПОЛЕЗНО