Connect with us

Facebook ще прави платформа за деца

ТЕХНОЛОГИИ

Facebook ще прави платформа за деца

Facebook ще прави платформа за деца

Най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света „Facebook“ обмисля възможността за създаването на „безопасна и подходяща за възрастта“

Най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света „Facebook“ обмисля възможността за създаването на „безопасна и подходяща за възрастта“ версия на социалната платформа за деца под 13 години.

Компанията-майка иска да даде възможност на децата и младите хора да използват „Instagram“ по начин, подходящ за възрастта, но критиците на този „бебешки вариант“ обаче виждат опасност в него.

В отворено писмо противниците на идеята молят създаделя и главния изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг да се откаже от плановете си за „Instagram“ за деца.

Подобно на компанията-майка „Facebook“, „Instagram“ позволява само на потребители на възраст над 13 години да имат достъп до платформата.

В момента „Facebook“ проучва въвеждането на детска версия на мрежата за деца и младежи на възраст под 13 години. Причината е, че много млади хора лъжат за възрастта си при правенето на регистрация и по този начин създават акаунти в „Instagram“, въпреки възрастовата граница.

„Децата на възраст между 10 и 12 г., които вече имат акаунти в „Instagram“, едва ли ще преминат към бебешката версия на платформата, след като вече са изпитали реалността“, се казва още в отвореното писмо на критиците на идеята.

Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от ТЕХНОЛОГИИ

BeFunky-Design
To Top