Connect with us

Facebook стартира нов инструмент за управление на коментарите

ТЕХНОЛОГИИ

Facebook стартира нов инструмент за управление на коментарите

Facebook стартира нов инструмент за управление на коментарите под публични публикации, който дава на потребителите по-голям контрол върху съдържанието, което споделят в своя нюзфийд. Чрез падащо меню с няколко опции те вече имат възможност да контролират коя част от аудиторията може да коментира дадена публична публикация.

Целта на потребителския нюзфийд е да свързва хората с това, което е най-важно за тях: близки и приятели, интересно съдържание и околния свят. Приятелите, които добавяте, страниците, които харесвате, групите, към които се присъединявате, и съдържанието, с което взаимодействате, оформят изгледа на нюзфийда ви всеки ден.

Когато регулират коментиращата аудитория, потребителите могат допълнително да контролират дискусията под публичните си постове и така да ограничат потенциално нежеланите интеракции. Публичните личности, създателите на съдържание или брандовете също могат да изберат да ограничат аудиторията, коментираща публичните им публикации, за да се чувстват в безопасност и да участват в по-съдържателни разговори с общността си.

Този нов инструмент е най-актуалният пример за това как Facebook помага на хората да контролират и персонализират нюзфийда си, за да отразява най-добре същността им, докато интересите и приоритетите им се променят. Компанията цели също да продължи да помага на потребителите да разбират защо виждат дадено съдържание в своя фийд.

Контролирайте какво виждате

През октомври Facebook улесни сортирането и разглеждането на нюзфийда, като предостави на хората по-голям контрол върху съдържанието, което виждат. Стартира функцията Favourites (Любими) – нов инструмент, чрез който потребителите могат да контролират и приоритизират публикациите от приятелите си и страниците, които са най-важни за тях. Чрез нея всеки има възможност да избере до 30 приятели и страници, които да включи в своя списък, като така публикациите им ще се показват по-нагоре в нюзфийда и могат да бъдат разгледани и чрез отделен филтър. Хората, които често използват функцията, ще открият в лентата за филтриране на новините във фийда – ново меню в горната му част.

Лентата за филтриране (the feed filter bar) предлага по-лесен достъп и до най-скорошните новини, като улеснява превключването между алгоритмично подреждане на фийда и хронологичното сортиране, при което първи се показват най-новите публикации. Скоро потребителите на приложението за Android ще имат достъп до лентата за филтриране на новините, като същата функционалност ще бъде тествана и в приложението за iOS през следващите седмици. Независимо от това колко често ги използвате, можете да намерите функциите Most recent (Скорошни) и Favourites (Любими) в менюто с преки пътища (Shortcuts menu).

Това са само последните допълнения към съществуващия пакет от функции на Facebook, предназначен да помогне на потребителите да контролират това, което виждат в своя нюзфийд. Той включва още инструменти като Snooze (функция, при която временно можете да скриете публикации от даден човек, страница или група) и опцията за изключване на политическите реклами.

Разберете защо виждате предложения за публикации в нюзфийда си

За да помага на хората да откриват ново и подходящо съдържание, Facebook показва препоръчани публикации в потребителския нюзфийд, идващи от страници и групи, които все още не следвате, но могат да представляват потенциален интерес за вас. Тези предложения са базирани основно на фактори като ангажираност с публикации, свързани теми и местоположение. Тъй като не сте избрали да следвате тези акаунти във Facebook, компанията следва ясни насоки относно това какво съдържание да препоръчва на хората.

Facebook вече предоставя и повече контекст около съдържанието, което предлага, разширявайки секцията си „Защо виждам това?“. Това означава, че потребителите ще могат да кликнат върху публикациите от приятели, страници и групи, които следват, както и върху публикациите, които Facebook им предлага, и да получат повече контекст защо се показват във фийда им.

Има няколко фактора, които повлияват на предложените публикации, като например:

Свързана ангажираност: Определена публикация може да ви бъде препоръчана, ако други хора, които са се ангажирали с нея, са взаимодействали и със същата група, страница или публикация като вас.

Свързани теми: Ако наскоро сте взаимодействали с определена тема във Facebook, е възможно да ви бъде предложена други публикация по тази тема. Ако например наскоро сте харесали или коментирали публикация от страница за баскетбол, е възможно Facebook да ви предложи други страници за баскетбол.

Местоположение: Възможно е да видите предложена публикация на база на това къде се намирате и с какво взаимодействат във Facebook хора, които са близо до вас.

За да актуализирате какво искате да виждате и как да споделяте публикации в нюзфийда си, разгледайте отново предпочитанията за своя фийд, които сте подали, и настройките си за поверителност в приложението и ги променете по желания начин. Facebook ще продължава да инвестира в начини да предоставя на хората по-голям контрол на съдържанието и повече контекст, защото знае, че по-доброто потребителско преживяване в платформата е изключително важно.

Continue Reading
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от ТЕХНОЛОГИИ

BeFunky-Design
To Top