Facebook прави свой гласов асистент

Facebook потвърди, че разработва дигитален гласов асистент, базиран на изкуствен интелект, навлизайки в територията на Amazon и Google Assistant.

Новината, която първо бе съобщена от Си Ен Би Си, сочи, че „Фейсбук“ се отказва от плановете от преди няколко години, когато социалната мрежа започна да разработва асистент с изкуствен интелект за платформата за размяна на съобщения Messenger, наречен просто M.

Този път „Фейсбук“ отбелязва, че насочва вниманието си не толкова към съобщения, колкото към платформи, при които комуникацията чрез гласов контрол и евентуално жестове е от първостепенно значение.

Говорителят на компанията спомена продукти за добавена реалност и виртуална реалност като Portal, Oculus и бъдещи системи. Според Си Ен Би Си по проекта се работи от началото на 2018 година, малко преди „Фейсбук“ да обяви спирането на услугата Ем, под ръководството на Айра Снайдър.

Той е генерален мениджър на подразделението Facebook Reality Labs и директор за добавена и виртуална реалност в компанията.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *