„Dune: Part Two“ триумфира в боксофиса! Дени Вилньов работи по „Dune Messiah“

Успехът на „Dune: Part Two“ е силен аргумент в полза на реализацията на „Dune Messiah“.

„Dune: Part Two“, дългоочакваното продължение на научнофантастичния блокбъстър от 2021 г., превзе боксофиса с приходи от 81,5 милиона долара през първия си уикенд. Така филмът се превръща в най-успешната продукция досега през 2024 г.

Режисьорът Дени Вилньов, който неведнъж е изразявал желанието си да адаптира цялата история на „Дюн“ в трилогия, вече работи върху третия филм, озаглавен „Dune Messiah“.

В интервю за CNN по време на промоционалното турне за „Dune: Part Two“, Вилньов сподели, че проектът все още не е официално одобрен, но той е решен да го реализира.

„Бих искал и мисля, че би било логично да завърша изцяло арката на Пол Атреидес, като направя „Dune Messiah“, и в момента работя по него“, каза Вилньов.

Ако „Dune Messiah“ получи зелена светлина, това ще отбележи третата и последна глава от епичната космическа сага, проследяваща съдбата на Пол Атреидес и неговото влияние върху бъдещето на Аракис.

Първоначално Вилньов се ангажира с две продукции, базирани на оригиналния роман на Франк Хърбърт, но поради мащаба на историята, той реши да я раздели на три части.

Успехът на „Dune: Part Two“ е силен аргумент в полза на реализацията на „Dune Messiah“. Очакваме с нетърпение да видим как ще се развие историята на Пол Атреидес и кой ще се присъедини към звездния актьорски състав в третата част.