Дни на испанското кино в ефира на KINO NOVA

Зрителите могат да гледат вълнуващите премиерни ленти на 26 и 27 януари.

За четвърти път Нова Броудкастинг Груп, съвместно с посолството на Кралство Испания у нас, ще предложи на българските киномани първокласни кинопродукции. Премиерните испански ленти ще бъдат излъчени на 26 и 27 януари в ефира на филмовия канал KINO NOVA. Заглавията, които ще направят своя дебют в България, са „Доброволката“ и „Момичетата са добре“.

Следващия петък, 26 януари, от 22:15 ч. ще бъде излъчен първият интригуващ испански филм – драмата „Доброволката“, която разказва историята на наскоро пенсионираната лекарка Мариса. Смелата жена решава да промени изцяло живота си и да замине като доброволец в бежански лагер в Гърция, където изглежда имат нужда от хора като нея. Когато среща младия Ахмед, границите между нуждата да се грижиш за някого и това да се чувстваш полезен, започват да избледняват. В главните роли в лентата влизат Кармен Мачи, Ицасо Арана, Янис Цортекис, Йохан Леви, Мария Рибера и др. 

Второто премиерно предложение е режисьорският дебют на Ичасо Арана „Момичетата са добре“. Историята ни среща с група млади актриси, които се събират в селска къща за една седмица през лятото, за да репетират пиеса. През времето, което прекарват заедно, те обменят опит за приятелството, професията, любовта и смъртта; с тайната надежда, че споделянето ще ги направи по-добри хора.  Примамлив, деликатен и интимен, този възхитителен филм изследва по вълнуващ начин женствеността. В главните роли влизат актрисите Барбара Лени, Ирен Есколар, Ициар Манеро, Хелена Ескеро и Ичасо Арана. Зрителите ще могат да проследят лентата, определяна от редица критици в Испания като една от най-добрите за изминалата година, на 27 януари от 22:15 ч. в ефира на KINO NOVA.

Не пропускайте Дните на испанското кино с две премиерни ленти на 26 и 27 януари по KINO NOVA.