Disney+ тръгва в Европа на 24 март

disney+

Disney обяви днес, че ще стартира новата си стрийминг услуга Disney+ във Великобритания и някои страни от Европа седмица по-рано от планираното.

Първоначално се предвиждаше Disney+ да тръне на 31 март. Сега платформата ще се появи на 24 март в Обединеното кралство, Ирландия, Франция, Германия, Италия, Испания, Австрия и Швейцария, се казва в съобщение на компанията. Други европейски страни, включително Белгия, скандинавските страни и Португалия, ще последват през лятото 2020 г., съобщиха от компанията.

Disney също потвърди и цените за абонамент за Disney+, които ще са £5,99/€6,99 на месец или £59,99/€69,99 за година. Цените са същите като тези за основния пакет на Netflix в Европа. В САЩ абонатите на Disney плащат 2 долара по-малко на месец спрямо основния пакет на Netflix.

Disney стартира своята услуга за стрийминг през ноември в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Холандия. Услугата ще стартира в Латинска Америка през октомври 2020 г.

Секторът ще става все по-конкурентен. Услугата за стрийминг на Apple Apple TV+ стартира миналата година, приблизително по същото време като Disney +, а с тях започнаха и така наречените „стрийминг войни“.

През следващите месеци WarnerMedia на AT&T ще стартира HBO Max, а NBCUniversal, която е на Comcast, ще пусне през април платформата си Peacock.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *