Disney маха „Fox” от 20th Century Fox

20th

Директорите на The Walt Disney Company отрязаха думата „Fox“ от името на своето филмово студио „20th Century Fox“ в явен опит да дистанцират компанията от операциите на предишния собственик Рупърт Мърдок, пише BBC.

Ребрандирането показва, че Disney не иска да бъде свързана с дясно ориентираната мрежа Fox News на медийния магнат, пишат световните агенции.

Засега обаче няма официално изявление с мотивите за предприетата стъпка.

Развлекателният конгломерат купи филмовото студио от Мърдок, заедно с други активи на Fox, в сделка за 71 млрд. долара миналия март. 20th Century Fox е известно с това, че продуцира едни от най-големите филми за всички времена, включително „Аватар“ и „Титаник“.

„Мисля, че името на Fox означава Мърдок и това е токсично“, коментира неназован източник пред списание Variety, което първо съобщи новината за промяната в името.

Емблематичното студио вече ще се казва 20th Century Studios.

20th Century Studios е създадено през 1935 г. след сливането на Twentieth Century Pictures и Fox Film Corporation. В средата на 80-те години на миналия век то е купено от компанията News Corporation на Рупърт Мърдок. Медийните канали Fox News пък биват създадени през 1996 г., постепенно превърнали се в най-гледаните в САЩ.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *