Connect with us

ТЕЛЕВИЗИЯ

Discovery Channel излъчва нови епизоди на „Потушаване на горски пожари“

Discovery Channel отвежда зрителите на първа линия в борбата срещу огъня в Калифорния с поредицата „Потушаване на горски пожари“.

Публикувано

на

Калифорнийският департамент по горите и противопожарната защита е посветен на предотвратяването на едни от най-опустошителните пожари в историята на щата.

Мъжете и жените, които са на първа линия в борбата с огъня, са истински герои, а Discovery Channel ще излъчи кадри от един типичен техен работен ден в поредицата „Потушаване на горски пожари“ на 3 април в 21:00 часа.

Сезонът на пожарите в Калифорния през 2020 г. е катастрофален – изгорени са над 4.1 милиона акра, унищожени са 9400 жилища и съоръжения, изгубени са 33 живота.

Пожарникарите от Калифорнийския департамент по горите и противопожарната защита жертват собствения си живот, за да защитят другите. Много от тях не се прибират при семействата си със седмици, тъй като постоянно поставят нуждите на обществото над своите.

Снимки: Discovery Channel

В поредицата няколко снимачни екипа на Discovery Channel се присъединяват към Калифорнийския департамент по горите и противопожарната защита и се разпределят по целия щат от Шаста на север до Сан Диего на юг, като внедряват последни технологии, включително огнеупорни камери на каските, благодарение на които зрителите могат буквално да се потопят в пламъците.

Екипите са преминали и през обучението “Red Flag” и са със специално защитно оборудване, с което придружават пожарникарите.

„Потушаване на горски пожари“ предлага на зрителите поглед от първа ръка към някои от най-разрушителните пожари в Калифорния, включително Apple Fire близо до квартала Cherry Valley в Южна Калифорния, Creek Fire в Националната гора Сиера и пожара El Dorado близо до окръг Сан Бернардино.

Повторение на първи епизод от поредицата ще бъде излъчено на 3 април в 3:00 часа.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

НАЙ-ЧЕТЕНИ