Connect with us
China Virus

НОВИНИ

COVID-19 убива по един иранец на 10 минути

В петък започва Новруз – местната Нова година, за която властите призовават населението да празнува вкъщи и да не пътува.

COVID-19 убива по един иранец на 10 минути

Коронавирусът убива по един иранец на 10 минути и всеки час се заразяват по 50. Това съобщи в „Туитър“ говорителят на здравното министерство Киануш Джаханпур, цитиран от „Ройтерс“.

Официално съобщените смъртни случаи се увеличиха до 1284 и според мнозина анализатори това далеч не е реалният брой в най-засегнатата в района държава. „Ню Йорк таймс“ разпространи преди дни сателитни снимки, за които се твърди, че показват изкопаването на масови гробове.

Преди съобщението на Джаханпур данните сочеха 18 047 заразени. Зам.-министърът на здравеопазването Алиреза Раиси каза сутринта, че за последните 24 часа има 149 нови смъртни случая и над 1000 нови заразени.

В Иран за затворени училища и университети, забранени са спортни и културни събития, събиранията по религиозни поводи и не работят четирите свети за шиите храмове.

В петък започва Новруз – местната Нова година, за която властите призовават населението да празнува вкъщи и да не пътува.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ