bTV Репортерите открива есенния сезон

В съботната вечер на 21 септември bTV Репортерите ще даде начало на есенния телевизионен сезон, като влезе в домовете на зрителите с филма „Разделената Корея“.

След като посети Южна Корея, като част от делегация на Съюза на българските журналисти, международният редактор на bTV Николай Колев разказва за разделението в резултат на една братоубийствена война, и за волята за обединение, която все още е жива.

Филмът „Разделената Корея“ идва в контекста на историческата среща на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун в демилитаризираната зона, която дели Северна и Южна Корея. Символно натоварена среща и една малка крачка на Тръмп, която направи огромен скок в мирния процес на Корейския полуостров.

Войната между Северна и Южна Корея приключва с примирие през 1953г., но не и с мирен договор. В последните години Сеул и Пхенян отвориха нова страница в отношенията си и възстановиха диалога за помирение. Но с годините, отчуждението между Севера и Юга се задълбочава и темата за обединението се отдалечава.

Кои са факторите, които пречат на обединението на Корейския полуостров? Възможно ли е единството на Кореите да роди нова световна икономическа сила и кой се страхува от това? Отговорите – тази събота в bTV Репортерите, веднага след централните новини по bTV.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *