bTV новините стартират най-новия си проект NEWSROOM

bTV Новините представят най-новия си видео подкаст

Подкастът “NEWSROOM” с водещ Антон Хекимян е най-новият проект в дигиталното портфолио на bTV Media Group. Той ще стартира в понеделник, 5 септември 2022 г., на обновения уебсайт btvnovinite.bg. В обособена рубрика на новинарския сайт всяка седмица ще бъдат представени видео разговори с журналисти и редактори, които ще коментират силата и ролята на медиите за най-важните теми в обществото.

Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV ще посреща гостите в новия “NEWSROOM” и заедно с тях ще разкрива как се подготвят новините,  какви са критериите за подбор на темите и историите, как се борят с фалшивите новини и по какъв начин проверяват истинността на фактите.

Гости във видео подкаста ще бъдат журналисти, с които ще обсъждат важните социални, политически и икономически теми и тяхното място в информационния поток.

Добре познати и уважавани лица от телевизионния и радио ефир, както и печатните и уеб медии, главни редактори и журналисти ще дискутират с водещия свободата на словото, ролята на медиите по време на извънредни ситуации и кризи и отстояването на принципите за качествена журналистика и информирано общество.

В първия епизод гост на Антон Хекимян е емблематичният водещ на обществената телевизия Бойко Василев.

Първият епизод на NEWSROOM очаквайте в понеделник на сайта btvnovinite.bg