bTV излъчва премиерно филма за дядо Добри „Тихият ангел“

dobri1

В навечерието на един от най-светлите християнски празници,  bTV представя една история за смирението, любовта към Бог и вярата на „светеца от Байлово“дядо Добри. Телевизионната премиера на документалната лента „Тихият ангел“, ще се излъчи на 26 април в 18 часа по bTV.

Снимка: bTV

„Тихият ангел“ разказва за живота на дядо Добри в поредица от интервюта с хора, чиито съдби са преплетени с неговата. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на Дядо Добри. „Светецът от Байлово“ преживява две войни, смяната и налагането на новите политически режими, както и страстите на новото време.

Така, по време на Втората световна война, в която губи близките си, Добри Добрев остава съвсем сам и объркан. Тогава обаче открива Господ. От този момент нататък, „светеца от Байлово“ променя изцяло живота си, като се отказва от всичко материално и временно и отдава живота си на една велика мисия в името на доброто.

Старецът с чисто и голямо сърце, успява да събере средства за реставрирането и построяването на редица църкви и храмове в България.  Дядо Добри е човекът, който допринася най-много за реставрацията на катедралата „Св. Александър Невски“, като става най-големият дарител в историята на храм-паметника.

Освен проследяването на необикновената мисия на дядо Добри, в емоционалния разказ са включени личните истории на близки до него хора, както и неизлъчвани досега откровения за измеренията на доброто и любовта към Бог от първо лице.

„Тихият ангел“ ще насочи фокуса върху въпросите, свързани с истинските неща в живота. Тази вдъхновяваща история за чистата любов, смирението на духа и непрестанната вяра, че доброто е господар на света – гледайте на 26 април в 18:00 часа по bTV .

 „Тихият ангел“ (The silent angel), Копродукция между България, Германия и Съединени Американски Щати, 2018 година;

Документален, биографичен;

Режисьор: Неди Джон Крос

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *