Booking.com представи мобилно приложение за туристи

citybook-bookingcom

Booking.com представи ново мобилно приложение за туристи – дигитална градска книга Citybook.

Услугата се нарича Citybook и представлява дигитално ръководство за популярни туристически градове. Тя е предназначена да помогне на пътниците да се ориентират в дестинацията си и съдържа препоръки какво да правите в града, кои кафенета, ресторанти, музеи и галерии предлагат отстъпки и др.

Една от особеностите на дигиталната новост е използването на модели за машинно обучение, които отчитат местоположението на пътника, състава на неговата група (семейство, двойка или самотен пътник), дати на посещение и време. Така платформата прави препоръки, които са съобразени с всеки отделен пътник, който я използва.

„В реално време CityBook отправя препоръки, за да помогне на пътниците да се възползват максимално от пътуването си, включително как да стигнат до местожителството си от всяка точка на града“, казват разработчиците.

Пилотната версия на приложението включва ръководства за Париж, Лондон и Амстердам. В следващите месеци в този списък ще бъдат добавени Токио, Ню Йорк, Берлин, Барселона и Рим.

Понастоящем услугата е достъпна на Android или iOS. Освен това потребителите имат достъп до уебсайта на CityBook от компютър или всеки лаптоп.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *