Европейският въздухоплавателен гигант Airbus обяви, че скоростта на производство на самолети ще остане на ниски нива за дълго време, предава cincodias.elpais.com. Компанията актуализира производствените темпове на модела A320, като постепенно ги увеличи от 40 на месец, които сглобява в момента, до 43 единици на месец през третото тримесечие и 45 бройки през четвъртото тримесечие на годината. Въпреки ръста тези обеми са под 47-те, които компанията произвеждаше към юли, миналата година.

В случая с модела A220, той ще премине от четири до пет самолета на месец в края на първото тримесечие на годината, както вече беше предвидено. Що се отнася до широкофюзелажните самолети, Airbus посочи пред Националната комисия за фондовия пазар (CNMV), че очаква да поддържа текущия темп на производство стабилен: пет самолета A350 на месец и по два A330.

„Airbus продължава да следи отблизо пазара. С тези ревизирани каданси той запазва способността си да задоволява търсенето на клиентите, като същевременно защитава способността си да продължи да се адаптира към еволюцията на световния пазар”, обясни компанията в изявление, изпратено до регулатора.

Този показател на европейския индустриален сектор очаква пазарът на търговски самолети да се върне на нивата преди пандемията между 2023 и 2025 г.

Етикети:

Снимка:

Рубрика:

Прочети още