54 милиона души ще гледат A to JazZ 2019

Безпрецедентен успех отбелязва най-мащабният джаз фестивал у нас
A to JazZ. Изключителното международно признание се свързва с факта, че най-голямата телевизия в света, изцяло отдадена на джаза, класическата музика и танца, ще заснеме и излъчи ключово съдържание от тазгодишното събитие, очакващо всички фенове между 5-и и 7-и юли в Южен парк 2.

Решението на престижния канал е подтикнато от високото качество на фестивала и големия интерес на европейската публика към него. Поканата за това ключово партньорство, без аналог за българската музикална сцена, идва от програмните директори на MEZZO заради изключителното богатството от актуални местни и чуждестранни  артисти, представящи най-новата си продукция на фестивала, както и благодарение на доказаното ниво на организация.

 MEZZO има зад гърба си почти 30-годишна история и покритие на пет континента – Европа, Азия, Северна Америка, Австралия и Африка. Водещият френски всекидневник Le Figaro нарича канала „благодетел на човечеството“.

Зрителите по света надхвърлят 54 милиона, а интересен факт е, че България е една от водещите европейски страни по брой абонати на глава от населението – над 1 300 000 за 2018 г. Каналът вече излъчва рекламен клип на A to JazZ 2019, като международният отзвук е  повече от позитивен, а фестивалът очаква голям брой посетители от Европа. 

 Деветото издание на трите фестивални дни, предстоящи на 5-и, 6-и и 7-и юли в Южен парк 2, ще събере най-младите световни и български артисти под открито небе.

Хедлайнери са абсолютните новатори Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note, а тази година акцентът в програмата залага на младото поколение в музиката и авангардните смесици от стилове. Освен на гостуващите световнопризнати звезди, фестивалът традиционно дава сцена и на голям брой родни формации и музиканти.

За повече информация относно съпътсващата програма, детайли и актуални новини около A to JazZ 2019 следете Facebook и Instagram, както и сайта www.atojazz.bg. Официалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.    A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация Америка за България, Столична община и Министерство на културата.

Конференцията A to JazZ Talks се провежда в подкрепата на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *