500 музиканти и певци участват в клипа на Евровизия

Италианската телевизия РАИ представи рекламния клип за предстоящото издание на конкурса „Евровизия”, който ще се състои в Торино. Клипът е сниман на големия площад „Сан Карло” в града-домакин.

Там на 8 април специално за целта групата „Rockin’1000”, съставена от 500 музиканти и певци от цяла Европа, участва в заснемането на рок версия на „Te Deum”, историческия химн на „Евровизия”.

След заснемането на клипа импровизираната група изпълни и парчето „Give peace a chance” на Джон Ленън. Мирът именно ще бъде централна тема на тазгодишното издание на конкурса „Евровизия”, подготвяно в условията на конфликта в Украйна.

„Евровизия” ще се проведе на 10, 12 и 14 май. Италианската телевизия РАИ ще го излъчва директно. Тя е основен съорганизатор от страна на Италия на проявата. Водещи на конкурса ще бъдат изпълнителите Лаура Паузини и Мика и телевизионният и радио водещ Алесандро Кателан.

В надпреварата участват 40 страни, сред които и България. Тя ще бъде представена от групата „Intelligent Music Project”, която ще излезе на първия полуфинал на 10 май под номер седем с песента си „Intention”.