Connect with us

МАРШРУТИ

Нови данни за „Омикрон“ изненадаха учените

Публикувано

на

Разпространението на варианта на коронавируса „Омикрон“ в Република Южна Африка се забавя и експерти казват, че Т-клетъчният имунитет на населението срещу коронавируса намалява хоспитализацията и хвалят правителството на Южна Африка, че не е обявило локдаун.

Според медиите данните на Националния институт по инфекциозни болести на Южна Африка показват, че през изминалия ден в цялата страна са регистрирани 17 154 случая на заболяването, което е с 4,8 процента повече в сравнение с миналата седмица и с около 1000 повече в сравнение с предходната събота.

Въпреки това, в началото на тази седмица страната регистрира седмично увеличение на заболеваемостта с над 90 процента, като в четвъртък бяха открити 22 391 случая – почти двойно повече от предишния четвъртък.

Броят на хоспитализациите, причинени от разпространението на „Омикрон“ в Южна Африка, е пропорционално по-нисък, отколкото по време на вълната на „Делта“, което предполага, че „Омикрон“ причинява по-леки форми на болестта.

Експертите обаче предупреждават, че това може да се дължи на заразяването на млади хора или на факта, че 76 процента от населението в района на Йоханесбург преди това се е срещало с коронавируса.

Остава да се види как имунитетът, предизвикан от инфекция с „Омикрон“, е свързан с имунитета, предизвикан от ваксина, който е по-разпространен в западните страни, включително в Съединените щати и Обединеното кралство.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

НАЙ-ЧЕТЕНИ