10 дни стачка на Ryanair през септември

rayanair

Синдикатите, представляващи кабинния персонал на нискотарифния авиопревозвач Ryanair в Испания обявиха днес планове за 10-дневна стачка през септември.

Те настояват авиокомпанията да промени плановете си да затвори няколко свои бази в страната. Профсъюзите обявиха в изявление, че планират да подадат официално уведомление за стачни действия за 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 и 28 септември, освен ако през идните дни превозвачът не направи отстъпки.

Синдикатите, представляващи персонала на Ryanair във Великобритания, Ирландия и Португалия също обявиха планове да стачкуват през идните седмици с искания, свързани с възнагражденията и условията на труд.

Най-големият нискотарифен превозвач в Европа успя да потуши напрежението от миналата година, като постигна споразумения за признаване на редица синдикати в Европа и сключи сделки относно заплащането и условията с някои от тях.

През миналата седмица авиопревозвачът отново разгневи синдикатите като обяви, че над 900 служители (пилоти и екипаж) са в повече към момента заради кризата с Boeing 737 Max.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *