Япония започва работа по 6G

6g

Министерството на вътрешните работи и на съобщенията на Япония и експертна група от Токийския университет започват с участието на специалисти, представители на частния бизнес и на специализирани институции подготовка за въвеждане на система за обмен на данни от шесто поколение – 6G.

Предвижда се системата да постигне пълен капацитет през 2030 година и скоростта на предаване на данни да е 10 пъти по-висока от тази на 5G.

Изданието отбелязва, че засега Япония изостава спрямо САЩ и Русия във въвеждането на системи от пето поколение и с разработката на 6G се надява да навакса.

Китай, Южна Корея и Финландия също са започнали разработка на 6G системи за пренос на данни. Специалистите посочват, че скоростта на системите от шесто поколение ще позволава пренос на данни от 100 гигабайта до 1 терабайт в секунда, а самата система ще се управлява с помощта на изкуствен интелект и ще позволява по-широко използване на безпилотни транспортни средства.

Очаква се 5G системата да бъде въведена масово в Япония през пролетта на 2020 година.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *