Култовата банда „Ъпсурт“ вече окончателно е в миналото. След няколкоседмични докадки Буч потвърди раздялата и проговори какво са причините, заради които се е самоотлъчил от Ицо Хазарта и бат Венци.

„Станаха дует. Не сме се карали, не сме се били, разделихме се по взаимно съгласие. Просто не бях съгласен с посоката. В един момент беше най-добре всеки да ходи натам, накъдето го влече най-много. Аз винаги съм си бил момче от квартала – обичам истинските неща в живота. Мога и с малко, нямам големи нужди. Добре е да се правят пари, но не се кефя да се правят кинти на всяка цена. Някакси се губи тръпката“, заяви Буч в интервю пред „GoGuide“.

Зад гърба си, като част от групата, той оставя незабравими спомени, тъй като с Хазарта и бат Венци ги свързва приятелство, започнала още почти от детската градина.

„Да, израстнали сме заедно. Цял живот сме били банда. Бяхме млади, надъхани… Пътували сме до Разград с влака да рапираме – по едно време само там имаше хип-хоп фестивал. Спечелихме и с парите едва си платихме билетите за връщане. Първите ни участия бяха на ташак, за кучетата от квартала. После малко по малко обиколихме всички села в България. В един момент почнахме да говорим за „Ъпсурт“ като бизнес, а за мене винаги групата е била приятели, удоволствие… Преживяли сме и добро и лошо. Пяхме в „Арена Армеец“ и Зимния Дворец. Били сме и на ужасни места. Най-смешно беше как цял живот се ебавахме с чалгарите, а после те ни каниха по техните клубове и ни се радваха. Е, няколко пъти щяха да ни бият. Имаме гонене по магистралата с коли, каубойски случки, всякакви екшъни“, добави Буч.

Преди дни той пусна ново парче, „БГ Рап“, с новата си дуетна половинка Goodslav. Локацията на видеото, режисирано от Алекс Борназ, е изоставена постройка, декорирана само с глиганска глава. Буч и Goodslav въртят едни камери и сами се снимат, а външните кадри са от най-“пъсторалната част“ на Дружба.