Connect with us
park

НОВИНИ

Щабът препоръча затваряне на парк „Витоша“

Националният оперативен щаб ще поиска в понеделник среща със Светия Синод, за да бъде обсъдено дали при тази ситуация църквите трябва да продължат да бъдат отворени.

Щабът препоръча затваряне на парк „Витоша“

Националният оперативен щаб за борба с коронавируса у нас ще препоръча на градоначалника да затвори подстъпите към природен парк „Витоша“, тъй като вчера е наблюдавано голямо струпване на хора там, обяви председателят на щаба Венцислав Мутафчийски.

„Винаги има готовност за по-рестриктивни мерки, ако тези не дадат резултат“, каза още началникът на кризисния щаб.

Той допълни, че през изминалото денонощие броят на заразените с Covid-19 в България се е увеличил с 29 души, достигайки 171 случая, кто повечето нови случаи са в София.

Ген. Мутафчийски обяви, че няма нови градове, в които е проникнала заразата, и също така представи възрастово разпределение на заразените у нас. По негови думи най-голям брой заразени са между 40 и 49 г., а случаите на болни от коронавирус над 60 г. са само 24.

Разпределението на 100-те опаковки хлоринов фосфат, които вчера бяха дарени от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, е започнало. На УМБАЛСМ „Пирогов“ са дарени 25 комплекта, а за градовете извън София те ще бъдат разпределени чрез местните РЗИ институции. Ген. Мутафчийски допълни, че тези лекарства са единствено и само за болнично лечение.

Националният оперативен щаб ще поиска в понеделник среща със Светия Синод, за да бъде обсъдено дали при тази ситуация църквите трябва да продължат да бъдат отворени.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ