Шеф Силвена Роу представя своята нова кулинарна книга за бебета и деца

За всеки един родител е от съществено значение детето му да расте здраво, жизнено и физически активно. Правилното хранене и приемът на питателна и разнообразна храна седят в основата за здравословния растеж и развитие на децата и влияят върху множество други фактори като развитието на когнитивните процеси и поведенчески модели у най- малките. Знаейки това, любимата на всички шеф Силвена Роу издаде своята нова книга, насочена към здравословното готвене за бебета и деца – „Моята кухня – Гурме бебе“

Всички родители ще имат възможност да почерпят кулинарно вдъхновение директно от майстора в приготвянето на здравословни ястия – шеф Силвена Роу, която ще представи своята книга на място в Сердика Център на 30.04 на голямата ротонда, в близост до Booktrading. От 11:00 до 13:00 часа всеки посетител на книжарницата ще може да си закупи на място книгата „Моята кухня – Гурме бебе“ и да получи личен автограф върху своя кулинарен екземпляр.

„Основната ни идея беше да създадем кулинарно издание, което има за цел не само да улесни всяка една майка при ежедневното приготвяне на ястия за децата и семейството, но и да предложи разнообразна комбинация от вкусове и текстури, която да съумее да възпита откривателския вкус в малките приключенци. Дългогодишната практика на шеф Роу в областта на кулинарията и най-вече, нейната невероятна страст към правилното и пълноценно хранене се разгърна в пълния си блясък в кулинарната книга.“, сподели Ивета Кючукова, управител на Booktrading, която изигра ключова роля при създаването на книгата.

„Моята кухня – Гурме бебе“ предлага над 130 рецепти, които се приготвят бързо и лесно, и може да послужи за наръчник за всеки един родител, който иска да възпита правилни хранителни навици у своите деца. Всяка една от рецептите е внимателно подбрана, така че да гарантира наслада за сетивата при ежедневното хранене, както на бебета и малките деца, така и на всички членове на семейството и да поставите основите в отглеждането на човек, който ще бъде приключенски настроен за нови вкусове през целия си живот.

В своята книга шеф Роу споделя разнообразни кулинарни произведения – от рецепти за неустоими бебешки пюрета до бейби Бьоф Строганов и въвежда нов подход за имплементирането на твърда храна в менюто на вашето дете. Активното участие на д-р Радка Масларска, която има дългогодишен професионален опит в областта на неонатологията, както и разписаните правила от Световната педиатрична организация IPA и Европейската педиатрична организация EPA, превръщат книгата на шеф Роу в абсолютен прецедент в сферата на бебешкото и детско хранене.

Всеки родител, който има желание да предприеме своите първи стъпки в здравословното хранене на своето дете може да закупи своята книга директно от шеф Силвена Роу на 30 април в магазина на Booktrading.