Светозар Гледачев

Какво се случи с цитираното доскоро и най – често от политиците „чувство за справедливост“ ? Гледна точка на финансовия анализатор Светозар Гледачев, той е университетски преподавател и икономист, консултант.

Гледачев каза: "Чувствто за справедливост е присъщо за всяко мислещо същество, даже учените казват, че и у някои от животните го има. То е свързано с морала и етиката, но това чувство е много субективно, като има икономически подтекст. Дори в правото този принцип е основен."

"Трябва да живеем така, че нашето общество да се развива", посочи Гледачев. По думите му в демокрацията чувството за справедливост се проявява с изборите, които организираме.

Анализаторът посочи: "Справедливостта я има всеки българин, и той гласува по схемата: "искам да накажа всеки, които ме е грабил." По думите му политиците винаги лъжат, в демократичните общества чрез медиите – политиците се опитват да заблуждават, че управляват за изгода на народа.

Светозар Гледачев смята, че в България демокрацията се развива. Той не сравнява на този етап страната ни със страните от Европейския съюз.

"Тези избори са много важни, и нека хората да си направят сметката, ако тези хора останат на власт, дали справедливостта ще се повиши, или ще се намали", заключи Гледачев.

Прочети още