Connect with us

Хоби-готвачите остават без печка и котлони в „MasterChef“

ТЕЛЕВИЗИЯ

Хоби-готвачите остават без печка и котлони в „MasterChef“

Снимка: bTV

Хоби-готвачите остават без печка и котлони в „MasterChef“

Претендентите за титлата и приза от 100 000 лева правят модерен прочит на традиционната българска кухня.

Участниците в „MasterChef“ по bTV стават все по-малко, а изпитанията пред тях – все по-големи. Хоби-готвачите тази седмица трябва да търсят деликатния баланс между сладко и солено, да интерпретират по модерен начин традиционната българска кухня и да създадат кулинарни шедьоври без печка и котлони като включат въображението си на максимална степен.

Във вторник в кутиите си те ще открият само един продукт – растение със силен, специфичен аромат, което стои в основата на леко алкохолно питие. Повечето претенденти за титлата и наградата от 100 000 лева ще играят в сигурната зона и ще вложат съставката в месни ястия. Комплиментите на журито обаче ще събере красив, новаторски десерт, виртуозно балансиращ сладост и горчивина.

„Благословена съм да бъда тук и да видя как един български хоби-готвач твори и лети“, ще възкликне пред ювелирната презентация Chef Силвена Роу и ще връчи на автора на сладкото изкушение значка за имунитет.

В поредния Master клас участниците ще имат честта да приготвят мексикански специалитет с Chef от Канада с над 25 години професионален опит, който е работил в престижни ресторанти на четири континента, преподавал е в авторитетни кулинарни университети в Мексико сити и винаги е следвал девиза:

„Направи го от сърце или изобщо не го прави“. Успоредно с него в кухнята на „MasterChef“ хоби-готвачите ще направят неустоими такос, но само един от тях ще пресъздаде рецептата максимално точно и ще спечели Master-престилка.

По време на стрес теста кулинарните таланти ще бъдат изправени пред екстремни обстоятелства – да приготвят красиво и вкусно ястие, без да включват фурна и котлони. Всеки ще разполага с по един алтернативен уред за топлинна обработка – например чушкопек или газова горелка, който да използва интелигентно и креативно. Адаптивността и силната психика ще се окажат решаващи. Един от участниците ще подцени задачата и ще получи черна престилка, която ще го изпрати на елиминация.

В сряда специалните гости – виртуозни музиканти, ще внесат празнично настроение в „MasterChef“. В тяхна чест хоби-готвачите ще представят модерна интерпретация на традиционни български ястия.

По време на отборната битка един от капитаните няма да успее да овладее егото си, а атмосферата ще се нажежи до червено. Елиминацията ще вдигне още градусите на напрежението – участник, който до този момент се е възползвал максимално от силните си страни, а слабите е компенсирал с харизма, ще отпадне от най-доброто кулинарно шоу.

Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Още от ТЕЛЕВИЗИЯ

BeFunky-Design
To Top