Форум бременност и детско здраве

Остават броени дни до юбилейното издание на Форум бременност и детско здраве, който за 10-и път ще отговори на най-важните въпроси на бъдещите и настоящи родители и ще разгледа нови полезни тематични аспекти, изведени от опита на водещи български специалисти. Форумътсе организира от водещия здравен сайт Puls.bg и предстои да се проведе на 20 и 21 април, в зала 3, на НДК под патронажа на Столична община.

Освен полезна информация и ценни съвети от топ специалисти, Форум бременност и детско здраве е подготвил и томбола с много награди. Трима от посетителите ще спечелят безплатен преглед за фетална морфология от специализирана болница в София. Феталната морфология e един от най-важните ултразвукови прегледи по време на цялата бременност и представлява обследване за структурни аномалии на плода.

Бъдещите и настоящите родителите могат да спечелят още комплект за кърмене, комбиниран уред за готвене на пара и блендър, музикален шезлонг, дигитален бебефон, играчки, козметика и още десетки полезни принадлежности за новия член на семейството, както и робот прахосмукачка и ваучер за избелване и почистване на зъби. В томболата могат да участват всички регистриралите се за събитиетоТУК. Участието във Форума и томболите е безплатно.

Първият ден на Форум бременност и детско здраве ще се фокусира върху важните моменти в развитието на новия живот. Кои ехографски изследвания са днешният златен стандарт при проследяването на бременността – на този въпрос ще отговориакушер-гинекологът д-р Кристина Чачева. Проф. д-р Алексей Савов, началник на Националната генетична лаборатория, ще разкрие пред аудиторията детайли за т. нар. неинвазивни ДНК пренатални тестове (тестове преди бременността), с които се изследва здравето на бъдещото бебе.

Проф. д-р Иван Костов ще разгледа етапите на раждането и разясни смисъла на прилаганите интервенции в хода му. За информирания избор при раждането ще говори водещият адвокат по медицинско право Мария Шаркова.

Освен полезна информация бъдещите и настоящи родители ще имат възможност да се срещнат и с Водещата на новините по Bulgaria ON AIR  Десислава Атанасова и радиоводещият Симеон Колев, които ще споделят своя опит в родителството.

Известната влогърка Антоанет Пепе, която всекидневно споделя с хилядите си последователи в социалните мрежи някои тънкости и предизвикателства в родителството, също е част от светския панел на юбилейното 10-о издание.

Вторият ден на Форум бременност и детско здраве  ще акцентира върху грижите за детето. Д-р Йордан Георгиев ще очертае задължителните ключовите моменти, през които трябва да премине първата среща с педиатъра. Доц. д-р Лалка Рангелова ще коментира основните стъпки и съвременни предизвикателства в захранването на бебето. Д-р Василка Юрукова ще сподели какво още може да се крие зад кожните алергии при децата. И този път Форум бременност и детско здраве е приготвил забавления, игри и награди в интерактивните си панели. 

На 21 април, в рамките на форума, ще бъдат наградени и победителите в класацията на Puls.bg „Специалистите, на които имам доверие“. За трета поредна година инициативата ще отличи спечелилите доверието на родителите медици в областта на майчиното и детско здравеопазване и родилните отделения от цялата страна.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *