ЛЮБОПИТНОТО

Финалът на Детската Евровизия 2020 ще бъде излъчен днес от 18 часа на живо от Полша

Junior_Eurovision_2020_Participants

Големият финал на Детската Евровизия 2020 ще се проведе днес от 18 часа българско време. Шоуто ще бъде излъчено на живо от Полша и може да се гледа в официалния канал на конкурса в YouTube.

За първи път в историята на конкурса участниците ще представят песните си от специално изградени студиа в родните си държави. Това се наложи заради рестрикциите за пътуване заради пандемията от коронавирус.

12 държави ще се борят за победата в 18-ото издание на Детската Евровизия. Своят дебют ще направи Германия, а Армения се наложи да се откаже от участие в последния момент заради обявеното военно положение в страната. Фаворити за победата са песните на Испания, Франция и Полша.

Зрителите в България също ще могат да подкрепят своите фаворити на конкурса. Онлайн гласуването на официалния сайт Детската Евровизия jesc.tv позволява музикалните фенове в цяла свят да изберат своите 3 любими песни още преди да е започнало шоуто. Втората част на гласуването е по време на живото излъчване, а победителят се определя чрез 50% онлайн гласуване и 50% жури вот.

Българският представител на Евровизия Виктория пожела успех на участниците в Детската Евровизия 2020 в Twitter. На 20 ноември талантливата българска певица представи една от потенциалните си песни за Евровизия 2021 “Ugly Cry”, с която предизвика огромен интерес сред международните журналисти и музикални фенове.

Видеото към песента прикова вниманието със своя мащаб и забележителни кадри, които бяха реализирани с подкрепата на iCard от режисьора Виктория Караколева и оператора Росен Савков.

Българската делегация отново ще заложи на успешния модел с вътрешна селекция, а финалното решение за българската песен за конкурса ще бъде обявено през месец март.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май и ще бъде излъчвано пряко по БНТ 1 от 22 часа.