На 12 май Голямата поляна в Южния парк ще оживее с десетки активности, които ще предложат на деца и родители забавни и умни занимания, нови преживявания и много състезания с награди.

За 11-та поредна година Фамилатлон ще обедини знанието, спорта, експериментаторския дух и здравословния живот в един специален ден за цялото семейство. Събитието се организира от асоциация “Родители” с некомерсиална цел и е напълно безплатно.

От 10:00 ч. в неделния ден посетителите на Фамилатлон 2019 ще могат да се срещнат с десетки организации, които ще споделят своя опит чрез игри, предизвикателства и разнообразни активности.

Малчуганите между 6 и 11 години ще могат да направят първи стъпки в програмирането, да създадат свой лего робот… и дори да участват в робо битки! В тематични игри родителите ще научат как да подпомагат децата в развитието и откриването на техните таланти.

Музиката и изкуството ще имат свое запазено място в арт ателиета, които ще предложат на малки и големи да развихрят въображението си и да опитат нови музикални инструменти.

Какво повеляват традициите на бойните изкуства и как те съхраняват баланса между ума и тялото ще научим от откритите тренировки по айкидо и капоейра. Как се държи хокей стик и кои са най-важните моменти в този спорт ще стане ясно по време на истинска игра с детско-юношески Хокей Клуб НСА.

Спортът и добрата храна са неизменна част от здравословния живот на децата, затова участниците във Фермерския фестивал ще ни разкрият най-интересното в отглеждането на био продуктите и съхраняването на естествена среда. 

Как да разговаряме с децата и да решаваме критични ситуации в заобикалящата ги среда ще могат да обсъдят родители и специалистите от Национална Мрежа за Децата. Представителите на Дружеството за защита на птиците ще запознаят децата, майките и татковците с повече от 65 вида птици, които обитават територията на Южния парк. Фамилатлон се организира от Асоциация „Родители“ в партньорство с фондация “Три“ и подкрепата на Столична Община.