Connect with us
mvr

ПОЛЕЗНО

Удължават валидността на личните карти и шофьорските книжки

От МВР за пореден път призоваваха гражданите да не се доверяват на телефонно обаждане от непознат, при което се искат пари.

Удължават валидността на личните карти и шофьорските книжки

Заради извънредните мерки МВР ще удължи валидността на личните карти и шофьорските книжки с 6 месеца.

„Което означава, че ако днес ви изтича личната карта, с приемането на промените в закона тя ще е валидна още 6 месеца без да е необходимо да се явявате на гишетата“.

Заради извънредните мерки МВР ще удължи валидността на личните и шофьорските карти ще бъде удължена с 6 месеца. За целта ще бъдат направни спешни законодателни промени, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов:

„Те би трябвало да имат и задгранични паспорти, но не навсякъде. В зоната на ЕС е с лични карти. Те ще им бъдат признати“, увери министърът.

Той добави, че пререгистрацията на колите с газови уредби е удължена до края на май.

Министърът отново предупреди за възможни телефонни измами и възползване от страха на хората във връзка с епидемичната обстановка в страната. При засечените единични опити измамниците твърдят, че разполагат с информация за здравословното състояние на близки до потенциалната жертва хора, уж заболели от коронавирус. Следва искане на пари за лечение.

От полицията отново припомниха, че точна информация може да бъде получена единствено от единния телефонен номер 112 или от Министерството на здравеопазването.

От МВР за пореден път призоваваха гражданите да не се доверяват на телефонно обаждане от непознат, при което се искат пари.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

422
Confirmed
10
Deaths
20
Recovered

София В момента

Новини от ПОЛЕЗНО