На 24 февруари (сряда), от 19:00 часа, на сцената в Драматичния театър "Никола Вапцаров" – Благоевград ще бъде представен спектакъла "Три – спектакъл за търсенето".

Спектакълът е триединство между танц, слово и музика. Режисьор и хореограф е Мариана Йотова, която е и актриса. Освен нея, в представлението участват Николай Дограмаджиев и Димитър Банчев. Трите действащи лица са арихитипни образи, носещи алегорично и асоциативно послание. Музиката, сценографията и мултимедийното присъствие са не само помощни и допълнителни изразни средства, а и активно действащи компоненти на спектакъла.

„ Три – спектакъл за търсенето “ е танцов театър за истинския път на човека, водещ към себепознание. Път, който минава през вътрешния и външния свят, аналогично изразени и чрез съзнателното и подсъзнателното.

"Процесът на себепознание минава както през предизвикателствата на вътрешните душевни конфликти, така и през изпитанията на общуването с другия. Съзнателността и мъдростта се оказват най-верните пътеводители в голямото предизвикателство водещо човека към единна цялостност и просветление." – споделя Мариана Йотова, която определя постановката така: ",,Три…“ е единство между театър и танц. „Три…“ е спектакъл за търсенето. „Три…“ е пътят на човека към себепознанието. „Три…“ е метаморфоза. „Три…“ е мистичното дете."

Прочети още