Татяна Харизанова

Една много специална изложба с името „Чиста линия” на Татяна Харизанова беше представена във вторник в галерия „Средец” на Министерството на културата с вернисаж от 16 до 18.30 часа. Тя създаде предварително вълнение и очакване – не само защото е първа изява за 2021 за авторката и за пространството, в което излага, но и за това, че обръща светлината към различен период в нейните търсения. Ценителите на изкуството й, вече открили различността в приключението да прави графика с маслени бои , този път получават възможност да се насладят от срещата си с неординерни натюрморти, голяма част от които нарисувани само с една линия и два или три цвята.

Какво се крие зад големия разказ, свързващ спокойствието и хармонията с нежността, можете да разберете повече от звуковия файл с разговора на Любима Бучинска в предаването за изкуство и култура „Арт сезони“ с Татяна Харизанова.

Тя е завършила „Графика и текстил” в Професионална гимназия за изобразителни изкуства „Професор Николай Райнов“, а през 2002 г. и специалност „Гемология” в Нов български университет. Първоначално и до 2009 г. активно се занимава с бижутерия, а след това основно с живопис. Член е на Съюза на българските художници.

Прочети още