Творчеството се среща с науката по канал Da Vinci

Вижте също как се строят някои сгради, които могат да се разклатят. Не се притеснявайте, това не е истинско земетресение, а само умишлено направено!

Поредицата „Лаборатория за прекрасни творения” се завръща с втори сезон и творчеството отново се среща с науката по канал Da Vinci! Присъединете се към децата в поредицата за забавни експерименти с ежедневни предмети и разкрийте вълнуващата наука зад всяко творение. Нека експериментите започнат – от 16 септември, всяка събота и неделя от 09:40 ч.

Направете приспособление за кинетично смесване на цветове, като използвате няколко хартиени чинии и конец! Можете да построите и удивителен извънземен кораб на въздушна възглавница. Съберете малко съкровища и знания с умна игра, контролирана с помощта на напрежението, или пък създайте скулптура с изумително равновесие. Влезте в лабораторията и направете парашут, като употребите найлонов плик, за да използвате въздушното съпротивление. Вижте също как се строят някои сгради, които могат да се разклатят. Не се притеснявайте, това не е истинско земетресение, а само умишлено направено!

Дръжте се здраво, за да преминем през всички стъпки и да направим заедно уникален мост и страхотна въжена линия! Вижте и как всеки в лабораторията свири на някакъв музикален инструмент, който сам е създал! Вие можете да влезете в тон с ксилофон. Включете се във вълнуващия експеримент за направата на усукана спираловидна писта и се опитайте да не се замаете, докато създавате своето творение. После ще направим заедно състезателни коли, които се задвижват с триене.