„С река на сърцето“ завладява телевизионния екран от 13 септември

Снимка: NOVA

Интригуващата семейната сага залага на високо качество на продукцията и богат сюжет на фона на магични местности край Дунав

От 13 септември (вторник) зрителите ще станат част от контрастния и вълнуващ свят на заможната фамилия Боневи, чиито главни наследници – Вяра и Борис, имат за цел да запазят семейния бизнес с цената на разтърсващи житейски уроци и промени. Сериалът ще се излъчва в делничните дни от вторник до петък точно в 20:00 ч. и обещава многопластов сценарий, в който са преплетени разнообразни сюжетни линии. Три жени крият опасни тайни, а трима мъже не могат да устоят на своята голяма слабост. Любовта, гневът и съдбата носят със себе си неочаквани последствия.

Новият филмов проект на NOVA е режисиран от Мартин Макариев, който преди броени месеци спечели любовта на над 115 000 зрители у нас и по света с последния си филм „В сърцето на машината“. Главен сценарист е писателят Георги Тенев. В ярките персонажи на брата и сестрата се превъплъщават Луиза Григорова и Александър Димов. След успешния си тандем в последния филм на Макариев, заедно на екрана зрителите ще видят отново Александър Сано и все по-обичания у нас Игор Ангелов от Северна Македония. Ключови роли заемат още Христо Петков, Яна Маринова, Анастасия Лютова, Малин Кръстев, Пламен Манасиев, Мартина Апостолова, Никола Додов, Леарт Докле, Йоанна-Изабелла Върбанова, Матю Горанов, Цветина Петрова и сръбската актриса Ана Томич.

„С река на сърцето“ се заснема в най-красивите райони на Видин и поречието на Дунав, чиито водни пейзажи се превръщат в ключов и магичен декор на сложната мрежа от събития. Сред основните локации се нарежда и впечатляващата винарска изба „Bononia Estate”, в която се развива голяма част от действието.

„Снимаме от 7 май, аз отидох там заедно с Георги февруари месец – да попием мястото, да разберем как живеят хората.“ – споделя Мартин Макариев в „Здравей, България“ – „И разбрах, че много малко знаем за този конкретен регион. Смеех да твърдя, че съм обиколил България, че съм снимал почти навсякъде, но това място ми се стори първо вълшебно и второ крайно непознато.“ Сценаристът на сериала Георги Тенев добавя – „Великолепните актьори, с които работим, не просто играят, те живеят в образите.“ 

„С река на сърцето“ следва дългосрочния ангажимент на Нова Броудкастинг Груп да инвестира в качествени филмови продукции и активно да участва в развитието на филмовата индустрия у нас. Новият сериал на NOVA засяга и редица социално значими теми. Сложните любовни връзки и материалните интереси предизвикват много тайни, кризи и промени, а в развоя на събитията слабостта се превръща в сила. Каква е цената за това, предстои да разберем в края на лятото.

В екипа зад кадър стоят още доказани професионалисти – главен оператор е Андрей Андреев, композитор е Виктор Стоянов, а продуцент на „С река на сърцето“ е Светлин Нейнски. Премиерата на първия епизод на семейната сага предстои на 13 септември в 20:00 ч. по NOVA.