Създадоха неразрушимо стъкло за смартфони

akhan-diamond-glass

Американската компания Akhan Semiconductor обяви създаването на неразрушимо диамантено стъкло. Материалът може да се използва за производството на сгъваеми смартфони, съобщава CNET.

Miraj Diamond Glass е изработено от нанодиаманти и е предназначено предимно за дисплеи на сгъваеми устройства.

Според производителя, това стъкло е шест пъти по-силно от Gorilla Glass. Дебелината на материала е само 100 нанометра, или около една десет хилядна дебелина на кичур коса.

В характеристиките на Miraj Diamond Glass е обявено свойството да отблъсква течности и мазнини, така че не е необходимо да се обработва с допълнително покритие.

Akhan Semiconductor поясни, че вече е показал новия материал на няколко производители на смартфони, които са одобрили изобретението.

Изданието отбеляза, че основният конкурент наAkhan Semiconductor, компанията Corning, също работи върху гъвкав материал с дебелина 0,1 mm и амплитуда на огъване до 5 милиметра. Един от най-големите партньори на Corning на мобилния пазар е Apple.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *