Състав на Московския градски съд отхвърли жалбата на защитата на Алексей Навални и остави в сила ефективната му присъда. Опозиционерът и критик на Кремъл беше признат за виновен и по делото за клевета на ветеран от Великата отечествена война. Присъдата ще бъде обявена по-късно, а прокуратурата настоява Навални да бъде глобен с 950 хиляди рубли или околo 12 500 долара, предава БНР.

Московският градски съд потвърди решението на Симоновския районен съд от 2 февруари, с което условната присъда на Алексей Навални за икономически престъпления по делото "Ив Роше" от 2014 г. беше променена на ефективна. Присъдата от 2 години и 8 месеца затвор обаче беше намалена с месец и половина – времето, което Навални прекара в предварителния арест.

Руският опозиционер Алексей Навални бе доведен в съда днес, за да изслуша пледоариите на адвокатите му при обжалването на наложената му присъда от близо три години затвор. По време на днешното заседание Навални каза на съдията, председателстващ заседанието, че би било добре съдът да го освободи, предава БТА.

Етикети:

Снимка:

Рубрика:

Прочети още