В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР остро възразява срещу прибързаното решение за уволнение на полицаите от Санднаски, още преди да е започнало дисциплинарното производство. Кореспондентът ни Кети Тренчева с още информация:

Според официалното съобщение, публикувано на сайта на МВР и изпратено до медиите, участието на полицаите в приятелско събиране по празничен повод и в ограничен кръг е определено като тежко дисциплинарно нарушение, за което се предвижда уволнение. Такова внушение преди още да е започнала дисциплинарната проверка е недопустимо, заяви председателят на полицейския синдикат Валентин Попов:

Тази публикация беше излязла в момент преди още да са започнали действията на дисциплинарно-разследващите органи по дисциплинарното производство. Смятаме, че подобни информации към медиите, преди да е дадена възможност за защита на служителите, са неуместни. Най-малкото!

Според Синдикалната федерация на служителите в МВР въпросът за дисциплинарната отговорност и вида на дисциплинарното наказание е много спорен и настояват за професионална и безпристрастна работа по случая с техните колеги.

Прочети още